ZJI cares about the sea

We care about the sea, we care about you. Met ZJÍ gebruik je 100% natuurlijke stoffen die voornamelijk uit de zee komen. Tot en met de verpakking staan natuur en duurzaamheid op de eerste plaats, vooral het belang van een schone zee.  Alle grondstoffen zijn waar mogelijk gerecycleerd of herbruikbaar. Bij ZJÍ koopt u refills zodat u de basisverpakking kunt hergebruiken.

 

De flessen en potten van keramiek worden met zorg gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien is de grondstof van de potten gerecycleerd keramiek. Als schep voor het badzout leveren we samen met de pot een heuse oestersche(l)p. Een natuurlijker hergebruik kan haast niet. Gebruikte visnetten zorgen voor een bescherming in de verpakking. Later kun je de fles ook nog altijd gebruiken als vaas en de pot met deksel als bord en kom.

 

De handdoeken met linnen zijn niet alleen duurzaam in hun levensduur maar ook tijdens het ecologische en natuurvriendelijke productieproces vraagt linnen bijna niets van onze planeet. Vlas, de basis van linnen, groeit in het achterland van de Vlaamse kust en heeft naast regenwater geen extra water nodig om te groeien.