Duurzaamheid

 

Hoe duurzaam zijn de producten?
We care about the sea, we care about you. Met ZJÍ gebruik je 100% natuurlijke stoffen die voornamelijk uit de zee komen. In alle aspecten van de bedrijfsvoering, tot en met de verpakking, staan respect voor natuur en mens centraal. ZJÍ gebruikt waar mogelijk natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen en zorgt er ook voor dat de producten recycleerbaar, hervulbaar of herbruikbaar zijn.

 

Waar komen de ingrediënten en producten vandaan?
Alle producten worden door ZJÍ in samenwerking met haar partners ontwikkeld. Waar mogelijk halen we de ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis vandaan. Dit is uit Nederland en soms uit een ander EU-land.

 

Is het schadelijk om zeewier te plukken?
Het op kleine schaal handmatig plukken van zeewier is over het algemeen onschadelijk. Wild zeewier machinaal oogsten op grote schaal kan daarentegen wel schadelijk zijn voor het ecosysteem aan de kust omdat de machines namelijk ook planten en dieren mee kunnen nemen of doden. In Azië wordt grootschalig zeewier geteeld op een niet altijd duurzame manier. ZJÍ haalt haar zeewier alleen uit de EU waar aan de strenge EU-regels moet worden voldaan.

 

Lees meer